當前位置:

倫佐·皮亞諾現代、高透明的外觀立面辦公建筑

發布時間2020-09-10 14:57:30

1667

摘要:MOdA是巴黎律師協會的總部,是Cité Judiciaire的組成部分,Cité Judiciaire是一個專門從事法律職業的建筑群,目前正在巴黎第17區建造。建筑的通透立面其能清晰地呈現大樓內部的一切行為。MOdA總部的選址與更龐大的法院建筑相適應(Palais de Justice),同時又獨立于它,形成一個清晰的實體。場地位于地鐵線上,其對


MOdA是巴黎律師協會的總部,是Cité Judiciaire的組成部分,Cité Judiciaire是一個專門從事法律職業的建筑群,目前正在巴黎第17區建造。建筑的通透立面其能清晰地呈現大樓內部的一切行為。 

MOdA總部的選址與更龐大的法院建筑相適應(Palais de Justice),同時又獨立于它,形成一個清晰的實體。

場地位于地鐵線上,其對結構進行了復雜且細致的處理,同時,該總部也是城市公共空間的重要組成部分,將為這個街區增添活力。


The MOdA, the headquarters of the Paris Bar Association), is an integral part of the new Cité Judiciaire, a group of buildings dedicated to the legal profession, currently under construction in Paris’s 17th arrondissement. Symbolically transparent, the life of the building, its activity, and its comings and goings will be clearly visible through its facade. The MOdA is sited so that its building fits with and references the much larger Palais de Justice (law courts) building, while standing proudly independent from it, a clear entity in its own right. Structurally sophisticated to deal with a site that sits on top of the Metro, it is also an important part of the new public urban spaces being generated here that will invigorate this neighbourhood.



新的CitéJudiciaire位于巴黎西北角,其在巴蒂諾爾街區。該基地的北側是 la Porte de Clichy大街,西側是périphérique環城公路,南側是通往Gare St Lazare的鐵路線,以及東側是Batignolles廣場和Rue Cardinet廣場。


The new Cité Judiciaire is in the Clichy Batignolles development zone, in the north-west corner of Paris. The site is bounded by the Avenue de la Porte de Clichy to the north, the périphérique city ring-road to the west, the rail lines into the Gare St Lazare to the south, and the Square de Batignolles and Rue Cardinet to the east.



圍繞著大型辦公和住宅樓,該開發項目考慮了兩個核心點:

-Cité Judiciaire建筑綜合群,包括法院、區域司法警察總部和巴黎律師協會MOdA總部。

-馬丁·路德·金公園(Martin Luther King Park),城市的綠肺,為市民提供日常娛樂空間,同時還有聚集場所,以及服務于都市活動的行人區域。


With large office and apartment buildings around its periphery, the heart of the development centres on two key elements:

-the new Palais de Justice (the law courts), with which are associated the Direction Régionale Police Judiciare de Paris (the regional judicial police headquarters), and the Maison de l’Ordre de l’Avocats, (the Paris Bar Association) and which together constitute the new Cité Judiciaire;

-Martin Luther King Park, a green lung for the city, a planted, green space for relaxation, but also the meeting point of routes across the site, a pedestrianised area that will drive and animate urban activity.



三個方面概念指導了這座建筑的設計。

首先,通透性–MOdA大樓表達了自身公正的一個重要體現,同時,憑借其高度透明的外觀,使內部發生的一切活動和內容都清晰地呈現,包括樓梯、圖書館、交易室,董事會會議室等。

建筑立面上的傾斜平面清晰地表達了大樓內部所包含的禮堂形態,并且建筑的屋頂露臺與法院的一層的相連接,以表達必要的平等性信息。


Three key ideas guided the design of this building. Firstly, transparency – an important symbolic ideal for the institutions responsible for maintaining justice. The MOdA building will not only embody this ideal but communicate it too. With its highly transparent facade, the building’s architecture puts everything inside on display, activity, and contents. As part of this new image of justice for Paris, the staircases, the library, the salle des marchés (the trading room), and the board room and all the life of the building are clearly visible behind the facade. The shape of the building is part of this too: a sloping plane on the facade clearly references the shape of the auditorium just behind it, and the level of the building’s roof terrace is perfectly aligned with that of the first layer of the law courts, demonstrating important equality.


第二點,與建筑的環境有關。MOdA的主立面朝向法院的主大廳,是一個充滿樹木和硬質表面的空間。同時,作為馬丁·路德·金公園的補充,該廣場將成為聚會和交流的場所,是鄰里生活的新公共空間。


The second idea relates to the building’s context. The MOdA’s main facade is orientated towards the main concourse in front of the law courts, a space that is a carefully modulated mix of hard surfaces and planting and mature trees. Supplementing the Martin Luther King park, this square will serve as a space for meeting and a place for exchange, a new public space for the life of the neighbourhood.



第三點,功能性,與前兩點是分不開的??紤]到ModA總部將成為巴黎職業律師活動的主要辦公場所,連同位于巴黎市中心的Dauphine廣場上現有的MOdA辦事處以及將在新的Palais de Justice內部創建的專用空間。

新大樓將容納一個170座的會議室,圖書館,律師協會的行政辦公空間,基金支付處,董事會會議室和主席辦公室。

簡而言之,這個律師工作必不可少的地方,距離法院只有兩步之遙,而且沒有任何限制。使這些功能易于訪問的愿望極大地影響了該空間內各種功能的組織。


The third factor, inseparable from the first two, is functionality. The Maison de l’Ordre des Avocats will become the principal site in Paris for bar professionals, alongside the existing MOdA offices on Place Dauphine (in the centre of Paris), and dedicated spaces to be created inside the new Palais de Justice. The new building will house a 170-seat auditorium, a library, the administrative bodies and offices of the Bar Association, the offices of CARPA (the Lawyers' Pecuniary Payment Fund), the board room and the Bar President’s office; in short a place essential to the lawyers’ work, only two steps from the law courts, but free of its constraints. The organization of the various functions within this space was strongly influenced by the desire to make them easily accessible.



該項目基地位于一條已有的地鐵線上,因此采用鋼建造,可以將巨大的懸臂結構納入設計中。而大樓中部的一個突出部分,將通過位于兩個主立面一側的桅桿和拉桿系統將其吊起固定。而這一點,也在一定程度上,強化了大樓的通透性,使得整個結構核心變得清晰可見。


Part of the building is positioned directly above a Paris metro station which limits the scope for traditional foundations. By constructing with steel, huge cantilevers can be incorporated into the design. The nose of the building, where it tapers towards Avenue de la Porte de Clichy, will be suspended via a system of masts and tension rods located on each side of the two principal facades. Lifting the building in this way also creates the potential for extra transparency at the ground floor level to either side of the building’s core.



同時,位于會議室下方的斜坡,使得內部的使用者可享有面向Berthier大街和馬丁·路德·金公園的極好視野。盡管考慮了許多功能和結構方面的限制,但建筑被設計得盡可能的明亮和通透。與此同時,屋頂平臺與法院的相連設計進一步強化了總部大樓的水平線條感。


Meanwhile, the cutaway slope under the auditorium opens views through to Boulevard Berthier and Martin Luther King Park. This section of the facade which also oversails the concourse is supported by two slim steel columns. Despite the dense complexity of its functional and architectural aspirations and the constraints of the site, the building has been designed to appear as light and transparent as possible. At the same time, the alignment of its roof terrace with that of the law courts generates a strong horizontal that frames and anchors the concourse.



平面圖


立面圖


剖面圖


細部圖


建筑師:倫佐·皮亞諾建筑工作室

地點:法國 巴黎

面積:7150平方米




圖鑒建筑規劃工程設計事務所

tujiansheji.com




在線咨詢 行業信息
9|亚洲自偷观看高清久久_亚洲日本一区二区三区在线_麻豆文化传媒精品一区二区_免费古装A级毛片无码